Divácký smích už změřili většině snímků

Návštěvníci kina již měli možnost si vychutnat poslední fotbalový zápas Pepika Hnátka, probudili se včera a cestovali zpátky v čase s hercem Jiřím Mádlem, spolu s manželi Radkem a Johanou se dostali na sraz adoptovaných, zjistili, že i ženy jako Ivana Chýlková mají své dny, přesvědčili se, že láska je láskou nejen v každém věku, ale i mezi stejným pohlavím a užili si školní výlet společně s partou spolužáků v lázních.

Trojice časoměřičů při promítání každého soutěžního snímků pečlivě měří čas, který diváci strávili smíchem, aby v závěru festivalu mohl být vyhlášen vítěz Novoměstského hrnce smíchu.

Hodnotit bude i odborná porota, kterou tvoří prezident Asociace českých kameramanů Josef Hanuš, režisér a scénárista Zdeněk Zelenka, akademický malíř Vladimír Suchánek, novinářka Věra Míšková a ekonom Jiří Kunte. Ti udělí hlavní cenu Zlatý Prim pro tvůrce umělecky nejlepší filmové komedie, dále budou předány ceny za režii, za nejlepší mužský a ženský herecký výkon, za nejlepší scénář či za nejvýraznější výkon mladého tvůrce.

A protože festival není jen o soutěžení, promítá se každý den i řada dalších snímků, mezi nimiž nechybějí rodinné filmy či pohádky pro nejmenší.

Lákadlem jsou i besedy s tvůrci filmů či se známými herci, výstavy, hudební vystoupení a koncerty.

A co návštěvníky festivalu ještě čeká?

Detektivka Archiv Felixe Burgeta bude k vidění v Kině 70 od dnešních 17 hodin, o hodinu později se na terase představí Aleš Háma a Stigma Kretena a třicet minut po 19. hodině začne předposlední soutěžní komedie Vrásky z lásky.

Zakončení festivalu a slavnostní předání cen je plánováno na sobotní odpoledne.