O Hronovské jablíčko byl opět velký zájem z řad účinkujících, proto se musel počet přihlášek vystupujících regulovat tak, aby byly prostory sálu schopny obrovský nápor tanečníků pojmout.

A i přesto byly prostory Čapkova sálu od ranních hodin zaplněny k prasknutí. Pořadatelé však všechno bravurně zvládali.

Tančilo se také na náměstí

Tanečníci zaplnili i prostor náměstí, kde pilně trénovali před jednotlivými vystoupeními, a bavili tak kolemjdoucí lidi.

Na tanečním parketu se postupně představovaly skupiny tanečníků v nápaditých kostýmech od pěti let až po dospělé nad patnáct let, kteří tančili v country tancích, výrazovém tanci, disko tancích, show formacích, parketových tanečních kompozicích, break dance a hip-hopu.

Mezinárodní porota hodnotila

Všechna vystoupení sledovala bedlivým okem mezinárodní odborná porota, která po ukončení dané kategorie vynesla svůj ortel.

Konalo se vždy také průběžně vyhodnocení výsledků a vyhlášení vítězů jednotlivých kategorií, kteří obdrželi medaile, diplomy a dort s logem soutěže.

Všechna vystoupení byla doprovázena bouřlivým povzbuzováním soutěžících, a to i z řad jejich soupeřů, čímž se v sále vytvořila perfektní atmosféra.

Program taneční soutěže Hronovské jablíčko byl tak nabitý, že se jeho závěr konal až v pozdních večerních hodinách.

S průběhem soutěže byli všichni pořadatelé i porotci spokojeni, a to i přesto, že byli po celodenním maratonu značně unaveni.

Některé zájemce dokonce odmítali

„O letošní ročník byl opět velký zájem, a tak jsme nakonec museli přihlášky pozastavit a některé zájemce i odmítnout, jelikož kapacita sálů by nebyla schopná tento nápor pojmout. Jinak já osobně jsem s průběhem soutěže spokojený, vše se nám podařilo zvládnout až na nějaké malé zádrhele, které se při takovéto akci vždy vyskytnou. Vše se ale operativně zvládlo,“ uvedl hlavní organizátor Pavel Macura.

Kladné ohlasy porotců i tanečníků

Dodal, že obzvláště jej potěšily kladné ohlasy z řad vystupujících a porotců. „Myslím si, že celá akce byla úspěšná a doufám, že se podaří zorganizovat i další úspěšný ročník Hronovského jablíčka a udrží si i nadále takto vysoký kredit. Poděkování za úspěch si zaslouží hlavně všichni pořadatelé a též obsluha z místního bufetu, která se o všechny vzorně starala,“ zakončil spokojený hlavní organizátor Pavel Macura.

Kladně zhodnotila letošní ročník soutěže i ředitelka KIS Hronov Marcela Kollertová, jejíž tým zajišťoval program organizačně a pořadatelsky.

Organizátoři zaslouží pochvalu

„Musím pochválit zejména všechny ty, kteří celou akci zajišťovali, jelikož zvládnout téměř třináct stovek vystupujících a operativně pro ně zajistit prostory pro přestrojení, občerstvení a zorganizovat nástupy, tak, aby mohl program plynule probíhat, bylo značně vyčerpávající,“ uvedla Marcela Kollertová.

„Vše ale dopadlo bez větších problémů dobře a tak jsem s průběhem akce spokojená,“ zakončila ředitelka KIS.

Nedělní program se musel zrušit

Nedělní program, který se měl odehrávat v Jiráskově divadle v pódiových formacích, byl nakonec pro malý zájem účastníků zrušen.

Jiří Mach