Premiéru včera obstarala one man show s názvem Kolega Mela Gibsona. Herec Martin Trnovský zde ztvárnil herce provinčního divadla zatčeného za loupežné přepadení banky. Během necelé hodiny a půl publiku odvyprávěl svůj příběh o jeho pohnutém hereckém i osobním životě, ale i jak se jednou setkal v letadle z Kanady do Frankfurtu s Melem Gibsonem, a to jej zasáhlo na celý život.

Ve čtvrtek 14. července se začne už v 15 hodin představením pro děti. Tři klauni Divadla SemTamFór vyprávějí netradičním způsobem známé příběhy Josefa Čapka Povídání o pejskovi a kočičce. V 19 hodin dojde na dramatizaci známého románu Patricka Ryana Jak jsem vyhrál válku. Břitká protiválečná satira poukazuje mimo jiné na nesmyslnost vojenského drilu na příkladu mladého a naivního účetního Ernsta Goodbodyho, který během vojenské služby plní doslovně a nadšeně vojenské zákony i rozkazy, čímž je ovšem přivádí do absurdity, a rozkládá tím zevnitř britskou armádu. Nadřízení se jej snaží zbavit, a tak jej „vykopávají“ stále výš… Hrají herci Divadla SemTamFór.

V pátek se na nádvoří kláštera odehraje černá komedie s Nelou Boudovou a Ivanou Svobodovou v hlavních rolích s názvem Žena, která uvařila svého manžela. Divadelní přehlídku uzavře v sobotu od 15 hodin program pro děti. Divadlo Scéna připravilo divadelní rošťačení Tůdle Nůdle, které je určené pro děti už od 2 let.