Festival, jenž má za cíl propagaci původní české filmové a televizní tvorby, jakožto i její přiblížení divákům všech věkových kategorií, se těší rok co rok obrovskému zájmu široké veřejnosti.

Jedná se o soutěžní přehlídku nových českých filmových a televizních komedií dokončených v období od konání posledního ročníku festivalu.

Změnou oproti několika předchozím ročníkům, kdy se festival konal v září, je jeho opětovný návrat na začátek léta. Důvod? V září se koná mnoho dalších akcí, proto pořadatelé chtějí zamezit jejich vzájemnému překrývání se.

Celkem pět filmových komedií (Ženy v pokušení, 2Bobule, Ulovit miliardáře, Pamětnice a Doktor od Jezera hrochů) se během osmi festivalových dnů utká o cenu diváků i poroty.

Vloni, kdy soutěžilo celkem osm snímků, zvítězila komedie s názvem Líbáš jako Bůh. Získala hlavní cenu Zlatý Prim v kategorii nejlepší filmová komedie a zároveň i cenu diváků.

Který snímek bude triumfovat letos? To bude jasné až 19. června, kdy bude festival ukončen. O hlavní ceně rozhodnou samotní diváci, a to svým smíchem. Právě smích je v tomto ohledu měřitelnou fyzikální veličinou. O jeho zaznamenání se stará přímo v sále trojice časoměřičů, přičemž výsledky měření se udávají v procentech.