Mladí hudebníci zavítali na Broumovsko ze svého turné po Tunisu a z Šonova se přesouvají dále do Estonska či Bruselu. Během koncertu, prokládaného doprovodným slovem mladých hudebníků, zazněla díla E. Griega, L. van Beethovena, J. S. Bacha, Ch. Corey nebo A. Piazzolly.

Soubor byl založen v roce 2015 během společných studií na Vysoké škole hudby a múzických umění ve Vídni. Hlavní snahou mladých hudebníků je kombinace klasické, jazzové, lidové a world music na té nejvyšší úrovní. Jejich úsilí ocenil i rakouský program podporující mladé umělce NASOM, do kterého jsou mladí saxofonisté zahrnuti.

Festivalová znělka se tento týden rozezní opět v sobotu 9. července v 18 hodin - tentokrát v ruprechtickém kostele sv. Jakuba Většího. Festivalovému publiku se představí klavírista Jan Schulmeister a Wihanovo kvarteto. Vstupné na koncert je dobrovolné, výtěžek pomůže kostelům tzv. Broumovské skupiny.

Jiří Máslo byl jedním z těch, kteří na podzim v roce 1996 stáli u zrodu Novin Náchodska. Nečekaný odchod šokoval i jeho tehdejší kolegy, kteří na něj zavzpomínali.
Vzpomínka na Jiřího Másla - redaktora, který stál u zrodu Novin Náchodska

Wihanovo kvarteto je stálicí domácí kvartetní scény, českou kvartetní školu reprezentuje i v zahraničí, především v Anglii. Ocenění za mimořádnou výchovnou práci a kontakt s mladou generací ve Velké Británii dokládají tři nominace na cenu královské filharmonické společnosti. Soubor je residenčním kvartetem Trinity College of Music v Londýně, na ostrovech účinkují Wihanovci pravidelně pro Cavatina Chamber Music Trust v koncertech pořádaných pro popularizaci komorní hudby mezi mládeží. Členy Wihanova kvarteta jsou houslisté Leoš Čepický a Jan Schulmeister, violista Jakub Čepický a violoncellista Michal Kaňka.

Program koncertu:
Johann Sebastian Bach / Ferrucio Busoni: Chorale No. 3 Nun komm der Heiden Heiland BWV 659
Claude Debussy: Arabesky
Wolfgang Amadeus Mozart: Koncert A dur K 488
Maurice Ravel: Smyčcový kvartet F dur