Program, ve kterém se představilo šest dětských pěveckých souborů připravilo KIS Hronov společně s Mateřskou školou ve Velkém Poříčí.

Program zahájil Plhováček z MŠ Náchod-Plhov s pásmem „Jéje, jéje, pořád se něco děje“, po něm se představili Kamarádi z MŠ Náchodská v Červeném Kostelci s pásmem „Cestování se čtyřlístkem“. Pásmo plné magie připravily děti z Hronováčku z MŠ Hronov pod názvem „Malé čarodějnice“ a pásmem „Letem světem“ provedly Sedmikrásky z MŠ Kramolna. „Legrace v písničkách“ představil Větrníček z MŠ v Červeném Kostelci a závěrečné pásmo „Květinové království“ zazpíval Poříčský Beránek z MŠ ve Velkém Poříčí, ten i společně s Větrníčkem program zakončil závěrečnou společnou písničkou.

Úroveň Hronovského Skřivánku se každým rokem zlepšuje, což ukázal i letošní ročník ve kterém se snažili všichni vystupující ne jen o co nejlepší pěvecké provedení, ale pozadu nezůstaly ani příhodné kostýmy, kulisy a rekvizity.

Součástí přehlídky byla i výtvarná výstava dětí z MŠ Hronov a Velké Poříčí, která byla umístěna ve foyeru divadla. Děti se snažily a vydaly ze sebe maximum, diváci, kteří zaplnili hlediště do posledního místa, se dobře pobavili, výkony dětí po zásluze odměnili vždy velkým potleskem a domů odcházeli všichni spokojeni.

Nejmladší generace tak zpříjemnila všem co se přišli podívat obyčejné všední odpoledne. (jim)