V duchu tehdejších časů na I. nádvoří probíhal prodej řemeslných výrobků, medoviny a svařeného vína. V zámeckém ratibořickém sále se chystala slavnost pro pobavení panstva a přítomných hostů – návštěvníků zámecké expozice. Součástí expozice byly i vystavené lidové kroje vytvořené Evou Tatouškovou z Nového Města nad Metují.

Zámecká show začala stylově a hodně tajemně. Duo Carlos – Karel a Věra Kašparovi – předvedlo levitaci partnerky v nádherných rokokových kostýmech.

Na své si přišli i přítomní pánové, když se na scéně objevila profesionální břišní tanečnice a lektorka „Sabua“ Martina Pastuchová, která sklidila veliký úspěch při tanci s křídly Isis a s břišními kreacemi, jež patří mezi nejnáročnější prvky orientálních tanců. Bez úspěchu nezůstala ani její taneční skupina Badar, která dodala lesku celé zámecké slavnosti.

Neuvěřitelná kouzla Dua Carlos střídaly krásné dívky v rytmu orientálních tanců až do 18 hodin, kdy všichni přítomní odměnili účinkující bouřlivým potleskem.

Tato akce odstartovala nejen letošní zámeckou sezónu, ale stala se předzvěstí mnoha dalších akcí, které budou v průběhu roku následovat. Na tu další se už mohou těšit o tomto víkendu, kdy se v prostorách zámku koná Chovatelská přehlídka trofejí. Ta bude slavnostně zahájena tuto sobotu v 10 hodin. Výstava je pro veřejnost otevřena 10. dubna od 10 do 17 hodin, 11. a 12. dubna od 9 do 17 hodin.