Šrouby a matice, Hledá se žena, Františkovy lázně, Na dlani nebo Siluety. Kdo by už neznal tyto hity populární plzeňské kapely Mandrage, kterými posluchače masírují rádia.

Tahle skupina se vydala na další koncertní turné a dnes večer se zastaví i v Náchodě, ve zdejším městském divadle. A jakoby hoši z kapely koncertování stále neměli dost. Tentokrát to ale bude netradiční vystoupení. Mandrage totiž pořádají akustické koncerty. Hity budou doplněny o hudební doprovod smyčcového kvarteta, dechového tria a vokalistek. A připravili si prý i něco navíc.

Je to prý ta nejpodivnější šňůra

Turné nese trefný název O(d) ZAČÁTKU a hudebníci připomenou písně od začátku jejich společné kariéry v roce 2001. „Plánujeme zmapovat celou historii kapely Mandrage tak trochu netradičním způsobem, pomocí divadelní výpravy, s pomocí všemožných talentovaných hostů… Půjde hodně o kouzlo okamžiku a můžeme garantovat, že diváci se nepřestanou bavit a trošku ani divit, " slibují Mandrage.

Na svém facebooku pak napsali, že turné O(d) ZAČÁTKU je patrně tou nejpodivnější šňůrou, kterou kdy jeli. „Tohleto akustický komorní hraní má hroznou atmosféru a kouzlo, moc nás to baví…," uvedli.

Divadlo žije 
a je to zábava

Akustické koncerty českých kapel jsou v poslední době stále populárnější. V případě Mandrage však posluchači nemají očekávat jen hraní na dřevěné kytary jako u táboráku. Jak sami hoši z kapely říkají, když už akusticky, tak s noblesou, když s noblesou, tak v divadle, když v divadle, tak divadelně.
„Chceme našim posluchačům ukázat, že divadlo není jen Prodaná Nevěsta nebo muzikály Michala Davida, ukázat jim, že divadlo stále žije a může být i zábavné," míní.

Mandrage za 14 let své existence nahráli čtyři studiová alba, z nichž dva se staly zlatými. I přesto je to pro ně první akustické turné v jejich kariéře a přiznávají, že se u některých aranžmá pěkně zapotili, s výsledkem jsou prý však spokojeni.

„Rozhodně budeme na vizuální stránku našich koncertů dávat důraz i nadále. Divadelní turné O(d) Začátku nevyjímaje. Baví nás posouvat hranice našich možností a využívat daná prostředí do jejich maxima. Divadelní prostory jsou opravdu fascinující svojí variabilitou a možnostmi, které nabízí. Část naší kapely v divadle vyrostla, a tak máme k těmto místům opravdu vřelý vztah," přiznávají Mandrage.