V pátek večer to totiž zažil na vlastní kůži. Stal se tím „nej" mužem Česka

Jak pro něj vše začalo? Modelingová agentura, ve které působí, jej přihlásila do soutěže Muž roku 2012. Ta se konala už po třinácté. Jeho přihláška nebyla tou jedinou, organizátor David Novotný z Náchoda obdržel ještě dalších 767 vyplněných přihlašovacích archů.

Všichni chlapáci usilovali o vítězství

Do finále bylo následně vybráno 12 mladíků z Česka a ze Slovenska. Každý z nich usiloval před zraky k prasknutí zaplněného sálu městského divadla o to, aby oslnil porotu a získal si její sympatie.

Tradiční disciplíny jako promenáda ve spodním prádle, módní přehlídka v oblecích či představení se publiku dali divákům možnost nahlédnout pod pokličku každého ze soutěžících.

Volnou disciplínu pojali mladíci každý po svém. Někdo se pokusil zaujmout vypracovaným tělem plným svaly, jiný dal přednost scénce o homosexuálech. Nechybělo ani taneční vystoupení a jeden soutěžící dokonce vyprávěl vtipy.

Při volné disciplíně se ladně oháněl

Robert Anderle vsadil na vějíře, s nimiž se při svém vystoupení ladně oháněl. Dámy v sále hochy hlasitě povzbuzovaly, pánové se většinou jen uculovali. Ke slovu se kromě moderátorek Evy Decastelo a Terezy Zimové dostaly i osobnosti politického života včetně starosty Jana Birke, který prohlásil, že se Náchod stal díky této soutěži na jeden den hlavním městem republiky.

Celý večer zpestřovala i řada hudebních vystoupení a také světelné efekty.

Závěrečné vyhlašování verdiktu početné poroty, ve které měl své zastoupení i Náchodský deník, zněl jednoznačně. Mužem České republiky se stal Roman Anderle. „Nečekal jsem to, nemůžu tomu ani uvěřit," řekl bezprostředně po svém zvolení.

Mezi Slováky zvítězil Karol Partika (29) z Prešova.

Slováci byli v Náchodě naposledy

Jak uvedl David Novotný, muž Slovenska se volil v Náchodě letos naposledy. „Buď jej zorganizuji přímo na Slovensku, anebo slovenský Muž roku zanikne," řekl Novotný s tím, že hlavním důvodem je jeho snaha o získání dalších licencí na mezinárodní soutěže pro Českou republiku.