I přes třeskutý mráz se na start postavilo na čtyři desítky odvážlivců, kteří se spouštěli z kopce na saních, bobech, pneumatikách či na vlastně vyrobených monstrech. K tomu nevíc se i řádně přistrojili a rovněž zamaskovali.

Jízda ze svahu se neobešla bez řady pádů a karambolů, které bavily na dvě stovky přihlížejících, mrazem prokřehlých diváků. Pro zahřátí měli pořadatelé naštěstí připraveno něco k zahřání – čaj, svařák a polévku, jež alespoň trochu zahřály žaludky.

Pro děti, které po nějaké době již omrzelo ježdění z kopce, byl připraven kůň, na jehož hřbetě se mohly povozit.

Na závěr nechybělo ani vyhodnocení, při kterém ale pořadatelé uznali, že vítězové „Sjezdu na čemkoliv“ jsou všichni, kteří se jej zúčastnili. A tproto úplně všechny děti dostaly sladkosti a také společný dort, který byl vyroben na počest desátého výročí této recesistické akce.

Mezi dospělými byly organizátory vybrány tři masky, které byly rovněž odměněny šampaňským a kalendáři – na zaznamenání dalších akcí. „Sjezd na čemkoliv“ v lokalitě Na Prodance tak úspěšně zahájil poslední den v roce a pobavení diváci i odvážní jezdci se po jeho ukončení rozešli do svých domovů k obědům, aby se po nasycení a zahřátí mohli připravit na večerní silvestrovské oslavy. (Jiří Mach)