Po předchozích dvou pokračováních, která byla dvoudenní, se organizátoři vrací k zavedené jednodenní variantě. „Kromě pěti zajímavých kapel se diváci můžou těšit na kvalitní zvuk, změny v interiéru kulturního domu a – jak směle doufáme – na přátelskou atmosféru,“ zvou na zítřejší hudební akci pořadatelé Kluci z Rakety .

Hlavní kapelou letošního pokračování bude plzeňský Tleskač. Skupina, která v lednu 2010 oslavila deset let od svého „ideologického“ vzniku, vystoupí na Šrumci už potřetí. „Poprvé se tak stalo na podzim 2002, v době, kdy kapelu znalo jen několik zasvěcených. Od té doby urazila dlouhou cestu a nyní na Broumovsko přijede nejznámější a snad i nejlepší česká ska kapela,“ připomíná jeden z neúnavných pořadatelů Petr Osoba.

Skupina má za sebou dvě řadová alba plná hitů a nově také živou nahrávku z koncertu v pražském Paláci Akropolis, která vyšla také jako DVD, na němž se Tleskač rozhodl zachytit svou živou show, protože na pódiu se prostě cítí nejlépe.

Žánrově spřízněnou kapelou budou Fofo z Mieroszowa. Ska je v jejich tvorbě cítit, i když nejblíže mají ke klasickému reggae. Tento žánr je v Polsku hodně populární a naši sousedi ho umějí hrát. To předvede i kapela, která přijede jen z několik kilometrů vzdáleného města. V nedávné době vyměnili zpěvačku, ale ani tahle změna je nezastavila. I při jejich koncertě se bude tančit.

Aroma lososa nejsou v náchodském okrese kapelou neznámou, naopak. Jako jednotlivci už působili v několika kapelách (Jay-Zen, Laxans), nyní se jejich kroky sešly a v současném souboru kloubí dva hlavní vlivy – J. S. Bacha a Sex Pistols.

Po dlouhé době začali opět nárazově vystupovat broumovští punkeři Laxní přístup. Všichni si tak budou moci zavzpomínat na dobu minulou – vždyť „Laxáči“ poprvé vystoupili před více než deseti lety. Nové kapely z okolí tentokrát zastoupí broumovská hardcore sestava Asy-Metri.

Celá přehlídka začne zítra v 18.30 hodin. Vstupné bude 150 Kč, pokud si diváci rezervují lístek na mailu srumec@centrum.cz, tak zaplatí pouze 120 Kč.