Přes čtyřicet posluchačů se v páteční podzimní večer sešlo v alternativním čajovém klubu Poklop, aby si mohli v intimním prostoru vychutnat slova a hudbu Václava Koubka (na snímku) - známého podivína s akordeonem a s vtipnými, mile chytrými povídkami v podpaží. „Václav připravil pro všechny přítomné milé překvapení - přivezl s sebou svého kamaráda, básníka Radka Lehkoživa, který dodal koncertu zvláštní dimenzi. Radek je básníkem životní reality, není rozvláčně, unyle sladkobolný, není ani sentimentální. Organizátoři, diváci i umělci v ten večer byli v příjemné symbióze,“ uvedla Aneta Žďárská, členka Výkonného výboru sdružení a hlavní organizátorka akce. Koncert trval téměř dvě hodiny a v závěru Václav Koubek vyzval přítomné k podpoře takovýchto malých klubů, kde jsou si lidé tak blízko.

„Občanské sdružení Dokořán zve širokou veřejnost do Poklopu na vernisáž výstavy fotografií a dřevorytů konané dne 30. září od 17:00 - Sólo pro sestry (Balet) Jany Lamas a Magdy Vintrové. Další pozvánka je na hudební delikatesu, a to sólo vystoupení Mária Biháriho, 26. listopadu v 20:00 též v Poklopu,“ sdělila Deníku Aneta Žďárská, a dodala, že další informace o akcích naleznete na http://poklop.dokoran.eu/ nebo telefonních číslech 491 422 386, 777 992 258 a 604 455 014.

Občanské sdružení Dokořán, o. s. kromě Alternativního čajového klubu Poklop provozuje také nízkoprahový klub pro děti a mládež Archa, kde pomáhá dětem a mladým lidem, kteří se ocitli v tíživých životních situacích. Svoji činnost OS započalo již v roce 1995. Za dobu své existence realizovalo mnoho projektů v oblasti kultury, volného času, ekologie, dále sociální programy pro znevýhodněné, rizikové a ohrožené skupiny obyvatelstva města Náchod a jeho okolí. (žf)