Zatímco většina lidí se v současných teplotách kolem bodu mrazu těší na příjemně vytopený byt či dům, otužilí táborníci se již chystají na nadcházející víkend, kdy se na Hvězdě v Broumovských stěnách na Náchodsku uskuteční 44. ročník zimního táboření, řekl Petr Scholz z Klubu přátel turistiky z Police nad Metují na Náchodsku, který akci připravuje.

"Počet táborníků, kteří přijedou, každoročně záleží především na počasí. Když je opravdu velká zima, tak dorazí přibližně 70 nadšenců. Když je tepleji, tak se k přespání pod stanem odhodlá více lidí," řekl Scholz.

Na Náchodsku nyní leží několik centimetrů sněhu, teploty se pohybují kolem bodu mrazu.

Na Hvězdu každoročně přijíždějí otrlí táborníci z celé republiky, kteří za sebou mají i přes 200 zimních táboření, ti nejdrsnější z nich se nebojí ulehnout pod širé nebe. Okusit zimní táboření přijíždějí i lidé z okolí. "Hodně důležité je kvalitní vybavení, karimatka, spacák i stan, protože grog zahřeje jen na chvíli," řekl s úsměvem Scholz.

Milovníci zimního táboření se na Hvězdě setkají v pátek odpoledne, v chatě Hvězda na hřebeni Broumovských stěn je pro ně připraveno promítání diapozitivů. Po noclehu ve stanech se v sobotu mohou vydat na procházku po okolí a ze soboty na neděli je čeká druhá noc pod stany.