Před rokem přilákal třídenní maraton koncertů se slavnými Scorpions a s tuzemskými kapelami Chinaski, Mig 21 či zpěvačkou Anetou Langerovou zhruba 16.000 fanoušků. Nyní jich do Malé Skály dorazilo určitě víc," řekla spolupořadatelka Benátské noci Pavlína Mikezová. Přesný počet návštěvníků festivalu však ještě neznala.

"Benátskou noc zatím nepokazily žádné větší problémy. Vydařilo se i počasí, i když dnes odpoledne a navečer chvílemi hustě pršelo. Přesto před pódii zůstávaly tisíce lidí," dodala Mikezová. Festival zakončí dnes večer slovenská kapela Peha a český Kryštof. Hudba utichne přibližně ve 21:00. Podle Mikezové vrcholí Benátská noc pohodovou muzikou, aby se fanoušci rozcházeli v co největším klidu.

Operační důstojník jablonecké policie uvedl, že do dnešního večera se při Benátské noci neodehrály žádné závažné trestné činy, policisté vyšetřovali vesměs drobné krádeže a dnes navečer zasahovali u rvačky. "Skončila lehkým zranění," konstatoval policista. O zajištění pořádku se na festivalu stará více než 100 příslušníků bezpečnostní služby, policisté posílili v Malé Skále své hlídky.

Benátská noc začala v pátek v poledne před asi 4000 fanoušky. Během prvních dvou dnů muzika utichla po 03:00 a koncerty se odehrávaly převážně se v příjemném letním počasí bez deště. Na třech velkých pódiích a dvou menších scénách se při letošní Benátské noci vystřídali Tři sestry, Divokej Bill, slovenská Tublatanka, Horkýže Slíže, Buty, britská legenda Suzi Quatro nebo nizozemská zpěvačka Anneke van Giersbergen. Na letošním turné se loučí se skupinou The Gathering. "Dnes odpoledne zpíval také Spirituál kvintet a dostal k nám jinou generaci než většina ostatních kapel," podotkla Mikezová.

Jeden z návštěvníků Benátské noci Josef Suchý odhadoval, že v noci z pátku na sobotu se před třemi pódii u řeky Jizery nahromadilo kolem 10.000 lidí. Zhruba stejně hodně jich vidělo v noci ze soboty na neděli koncert skupiny Kabát. "Malá Skála byla úplně obsypaná auty. Kromě parkovišť stáli řidiči všude, kde se nabízel jen kousek volného místa. Tolik lidí pohromadě jako na Benátské noci jsem ještě nikdy neviděl," dodal Suchý.

Na Benátské noci se letos představí více než 100 skupin, zaměřených převážně na tvrdší muziku. Kvůli festivalu platí v Malé Skále dopravní omezení. Po mezinárodní silnici E65 smí motoristé až do dnešní noci jezdit nejvýše rychlostí 30 kilometrů v hodině. Benátská noc sice v Malé Skále po tři dny poznamenává běžný život a některým obyvatelům vadí hlasitá hudba a nepořádek, poplatky ze vstupného ovšem přispívají k rozvoji obce. Při festivalu si přivydělávají na činnost i místní spolky, někteří lidé z Malé Skály pronajímají stánkařům pozemky.