Na třech pódiích festivalu Suncastle se během 22 hodin vystřídá 35 tuzemských i zahraničních hudebníků. Turisté budou muset s návštěvou hradu počkat na víkend, v pátek jsou na hradě zrušeny veškeré prohlídkové okruhy.

"Uslyšíte vše od chill-outu, přes house, electro, techno, d´n´b až k teknu," slibují pořadatelé na internetové stránce www.suncastle.cz.

Festival odstartuje v 16:00 na hlavním pódiu DJ Oci, vlastním jménem Zdenek Kureš, ve stejné době na druhé scéně vystoupí s hodinovým setem DJ Cz.ermis. Největší hvězdou večera by měl být polský hudebník Jacek Sienkiewicz, který se už v minulosti představil i na pardubickém Summer of Love, proslulý je i pražský dýdžej Loutka. Představí se také několik dalších zahraničních hostů. Ze Slovenska přijede Juraj Tokár alias DJ Toky a duo Milkshake, z Finska dorazí dýdžej Muffler.

Na třech pódiích budou taneční rytmy dunět do sobotního rána, pro nejvytrvalejší návštěvníky pořadatelé připravili ještě takzvanou afterparty, která pokračuje se čtyřmi hudebníky až do dvou hodin odpoledne.

Organizátoři nezapomněli ani na světelné a vizuální efekty. Na hradbě ohraničující jedno z pódií bude videoprojekce dlouhá 20 metrů, standardní promítání je připraveno i na dalších dvou scénách.