První kolotočáři začali plnit náměstí svými atrakcemi již v průběhu týdne. Stánkový prodej se rozjel naplno až o víkendu. Hlasitá hudba linoucí se z náměstí do všech koutů Police a okolí dávala tušit tu pravou pouťovou zábavu.

Tak jako každý rok, i letos nechyběl bohatý doprovodný program. V jeho rámci se například uskutečnilo hned několik výstav – výstava balkonových květin, výstava citrusů a exotických rostlin, výtvarná výstava s názvem Obrazy v plenéru, či výstava kreseb „Police známá a neznámá“, která byla věnována k životnímu jubileu Josefa Voříška, polického občana a amatérského kreslíře.

Vystavoval i Spolek vojenské historie T–S 20 Pláň, a to ve staré škole dřevěnce. Výstava tohoto spolku byla věnovaná válkám mezi obdobím roků 1866 – 1945.

Předvíkendové veselí odstartovalo již v pátek, kdy na fotbalovém hřišti vystoupila historická rocková kapela Nanovor z Červeného Kostelce a svým fanouškům hrála a zpívala až do časných ranních hodin. V Pellyho parku se ve stejný den i ve stejnou dobu konal koncert skupiny Domamazec.

Sobotní večer patřil také hudbě – konkrétně kapele Elka a Polické pouťové zábavě, která skončila doslova až s ranním svítáním.
Po celý víkend se na náměstí prodávaly koláče, trdelníky, cukrová vata, turecký med, perníková srdce a další typické pouťové dobroty, kterým odolal jen málokdo.

Některé ze zdejších firem otevřely dveře dokořán široké veřejnosti. Například v Drašnarově kovárně mohli lidé obdivovat kovářské výrobky a kovářskou práci. Den otevřených dveří měla také firma Hauk, kam návštěvníky každou půlhodinu vozil zdarma od autobusového nádraží historický autobus. Součástí prohlídky areálu firmy byla i výstava historických a současných vozidel ŠKODA, na které firma vyrábí díly.

Doprovodný program nezapomněl ani na děti. Ty našly vyžití především v Pellyho parku, kde se po oba víkendové dny konaly různé akce charakteru určeného právě pro ty nejmenší. Například v sobotu se zde uskutečnil Rozpustilý kabaret, což byly komediálně laděné scénky s písničkami a leporelo veselých pohádek podle Ezopových bajek spolu s písničkami a soutěžemi.

Bezděkovy sady patřily v neděli již tradičně historickým vozidlům, která si tu dala i letos dostaveníčko. Na svou starou, typicky plechovou vůni nalákaly automobily a další historické stroje stovky návštěvníků.

Pouťový víkend byl zakončen sportovně, a sice fotbalovým utkáním TJ Spartak Police nad Metují „A“ – FK Černilov.