Druhý ročník výletu nejen pro rodiny s dětmi, ale rovněž mládež a seniory nazvaný „Cesta broumovskými parky“ si klade za cíl zapojovat občany do dění ve městě, kde žijí.

„Zábavnou formou projdeme broumovskými veřejnými parky a zahradami, prozkoumáme rozmanitost a rozlehlost veřejné zeleně v Broumově a připomeneme náročnost a udržitelnost jejich současného, mnohdy již rekonstruovaného stavu,“ zvou pořadatelé, kteří chtějí nabídnout zajímavé sobotní odpoledne s možností pěší turistiky na trati dlouhé přibližně šest kilometrů. „Při plnění úkolů na stanovištích v průběhu cesty se setkáte s tématy třídění odpadů, ochranou přírody a lidského zdraví, vhodného chování k veřejné zeleni, dodržování pravidel bezpečnosti silničního provozu a jiné,“ řekla k programu Jana Durdincová.

Na trasu výletu se zájemci mohou vydat v čase 13 až 14:30 hodin z prostoru letní scény v parku Alejka. „Trasa povede přes tento park, který se podařilo městu Broumov zrekonstruovat za výrazné finanční podpory Nadace Proměny. Dále projdeme Klášterní zahradou, Schrollovým parkem, Naší zahradou 2007, což je zahrada okolo DDM Ulita a ZŠ Masarykova a končit budeme v prostorách zahrady ZŠ a MŠ v Olivětíně,“ vyjmenovává trasu sobotní procházky. Pro ty, kterým se podaří projít celou připravenou trasou a úspěšně splnit úkoly jedenácti stanovišť, je připravena odměna a párky na opečení.

„Na závěr posedíme u táboráku a při občerstvení se podělíme o dojmy z výletu. Doufejme, že nás nezradí počasí – to jediné naplánovat nejde - a budeme se těšit na možnost užít si společné jarní sobotní odpoledne v broumovské zeleni,“ dodala Jana Durdincová.