Oveček má deset a vlnu z nich musí vždy nejprve vyprat ve vlahé vodě s práškem na prádlo. Pak ji hodně máchá, aby ji zbavila mastnoty. Následně ji suší, nejlépe venku na sluníčku. „Ale nesmí foukat vítr, ten by mi ji rozfoukal po celém dvorku," říká Věra Vosáhlová. Až když je vlna suchá, pročesává ji kartáči. Podobnými, jakými se češou psi, jen o něco většími.

„Když je pročesaná, je to hezky jemňounké. Pak ji předu na kolovrátku," vysvětluje Věra Vosáhlová. Z příze pak plete ponožky, rukavice, šály, čepice. „Co si kdo vymyslí," dodává.

Vlkovský jarmark obec uspořádala už popáté. Stala se z něj nová tradice, která má pomoci vesnici oživit a její obyvatele více sdružit. Děti si na něm zaskotačí a zasoutěží si, večer se pobaví i dospělí. „Měli jsme tady plesovou sezónu, vinobraní, dětský den a nic až tak pro všechny generace z obce. Doufáme, že se tato tradice udrží," řekla vlkovská místostarostka Alena Bartošová. Před lety ve Vlkově vybudovali na návsi dětské hřiště, takže i to je díky jarmarku, na který přijíždí i přespolní, využíváno.

Při zajištění akce přiložili ruku k dílu i místní hasiči a Sokolové. „Dostanou na oplátku od obce podporu, aby mohli dál dělat to, co dělají," dodal starosta Jiří Nepokoj.