Expozice návštěvníkům představuje region Kladské pomezí. Informuje o Klubu českých turistů, především pak o značených stezkách a jejich zajímavostech. Tato výstava je putovní, podobně jako ostatní expozice realizované Ekologickou poradnou v České Skalici. V následujících měsících si ji budou moci zapůjčit ostatní informační centra v Kladském pomezí.


,,Pěší turistika si v poslední době získává stále větší a větší oblibu. Představuje jednu z možností šetrného cestovního ruchu. Přesto je třeba dodržovat určitá pravidla a při objevování nejrůznějších pozoruhodností a pamětihodností se chovat ohleduplně. Lesní pěšiny, louky, studánky i jiná romantická zákoutí v našem regionu nabízejí turistům, ač si to mnohdy ani neuvědomují, mnoho zajímavých prožitků,“ uvedla Helena Hamanová z Centra rozvoje Česká Skalice.
Kladské pomezí, to je půvabná zvlněná krajina, skalní města, kulturní památky a historie, jež inspirovaly řadu umělců. Poskytuje ideální podmínky pro odpočinek, poznávání i aktivní dovolenou. „Těžko byste hledali další turistickou oblast, ve které je tolik historických památek, přírodních krás, kulturních souvislostí a literárních stop jako v Kladském pomezí. Proto neváhejte a přijďte sem načerpat inspiraci,“ zve k návštěvě Regionálního informačního centra Helena Hamanová.


Výstava Naučné stezky v Kladském pomezí“ se koná v rámci projektu ,,Ekologická poradna pro venkov“, který obdržel finanční podporu od Královéhradeckého kraje a Ministerstva životního prostředí.