Ve Vernéřovicích se na rodinném jazzovém dýchánku setkají dva skvělí hudebníci, otec a syn Růžičkovi.

Karel Růžička jr. trvale žije a koncertuje v New Yorku. Hudební setkání renomovaného klavíristy Karla Růžičky se synem, saxofonistou Karlem Růžičkou jr., je připraveno speciálně pro festival Za poklady Broumovska.

„Za unikátním hudebním zážitkem se vydejte v sobotu 8. srpna do kostela sv. Michala ve Vernéřovicích. Koncert začíná v 18 hodin, vstupné je jako obvykle dobrovolné,ů zve návštěvníky na hudební zážitek Markéta Hlavicová.

Karel Růžička (*1940) – pianista, skladatel, pedagog, absolvent Pražské konzervatoře. Je autorem mnoha skladeb orchestrálních, komorních i vokálních, a to jak v oblasti jazzu, tak i hudby vážné. Jeho Celebration Jazz Mass, Te Deum a Magnificat byly uvedeny na Pražském jaru i na zahraničních festivalech a koncertech v Evropě i v USA. Je držitelem Ceny ministra kultury (1989) za skladbu 17. listopad, České Grammy 1993, Ceny G. Broma udělované Českým rozhlasem (2000). V současné době vyšlo jeho nejnovější album s názvem Cesty (Ways), které obsahuje skladby pro klavír solo, trio a pro jazzový septet. Věnuje se pedagogické činnosti na Konzervatoři Jaroslava Ježka, obor skladba a klavír.

Karel Růžička ml. (*1973) – hráč na saxofon, skladatel a producent. Od pěti let studoval hru na klavír a flétnu. Studoval na Pražské konzervatoři a konzervatoři Jaroslava Ježka mezi lety 1989 a 1993. V roce 1994 byl vybrán na stipendijní pobyt na Berklee College of Music v Bostonu. Místo do Bostonu se ale roku 1997 rozhodl odjet do New Yorku, kde soukromě studoval saxofon a kompozici u Boba Mintzera a Joe Lovana. Debutové album „You know what I mean“ bylo v roce 1997 nominováno na cenu Grammy v ČR a stalo se jazzovým albem roku. Poslední album „Brooklyn Moods“ z roku 2004 zaznamenalo velký úspěch. V současné době hraje v newyorských jazzových klubech s Georgem Bensonem, Ravi Coltranem, Royem Hargrovem, Benem E. Kingem a dalšími. Věnuje se i mladé generaci ve výukovém hudebním programu pro děti.

První polovinu festivalu uzavřel minulou sobotu koncert cembalistky Edity Keglerové. Do kostelíku v Heřmánkovicích se vtěsnaly více než dvě stovky návštěvníků, kteří na dobrovolném vstupném přispěli na údržbu a opravy unikátních barokních kostelů tzv. Broumovské skupiny více než devíti tisíci korun. Celkový výtěžek z pěti zatím uskutečněných koncertů se tak přiblížil k 60 tisícům korun.