Obsazeny byly nejen všechny sedadla, ale i připravené přístavky, které byly narovnány až ke stěnám. A několik diváků ještě postávalo u dveří. Úvodní část koncertu zahájil Petr Rezek, který z převážné většiny připomenul svůj repertoár hitů z minulého století. Diváky to rozvášnilo a každou písničku zakončili vydatným potleskem, potleskem doprovázeli i zpěváka do rytmu a u některých písní se zapojili zpěvem.

Vrátili se v čase a skandovali ve stoje

Po krátké přestávce vystřídala Petra Rezka na pódiu Hana Zagorová, která sklízela od diváků též velké ovace. Úspěšné byly i společné duety a závěrečný bouřlivý potlesk zdvihl diváky ze sedadel a skandovali ve stoje. Zpěvákům tak nezbývalo, než ještě několik písní přidat, ale i tak se diváci nechtěli spokojit s tím, že je po dvou a půl hodinách konec. Ve foyer divadla si ještě většina zakoupila CD a nechala si je na památku od interpretů podepsat. Domů všichni odcházeli s nadšením a zejména střední generaci to vrátilo do mladých let a vzpomínali, jak na těchto hitech vyrůstali.

Spokojená byla i ředitelka Iva Ceprová z pořádajícího MKS. „Těší nás, že o všechny připravené akce k oslavám výročí byl po celý rok veliký zájem, což potvrdil i dnešní vánoční koncert. Bohužel jsme vždy nemohli uspokojit všechny, ale kapacita sálu je omezená. Kulturní akce ale tímto nekončí, budeme nadále i v dalších letech připravovat doufejme že stejně úspěšné programy, které budou opět hojně navštěvované," uzavřela jubilejní rok Iva Ceprová.

(jim)