Na trase mezi Hradcem Králové a Holicemi řidič auta přehlédl odstavený kamion s návěsem značky Volvo a narazil do něj. Vážný střet přežili podle informací Deníku tři pasažéři pouze díky ženě, která projížděla kolem a poskytla zraněným poskytnou první pomoc. Silnice ve směru na Vysoké Mýto byla uzavřena, posléze byl provoz řízen kyvadlově. Od 13. hodin je podle policejní mluvčí Anny Pešavové provoz obnoven v obou pruzích.

Další nehoda se stala na silnici mezi Hradcem Králové a Vysokou nad Labem. Zraněným tam letěl pomoci i vrtulník záchranářů. Podle mluvčí hradecké policie Anny Pešavové řidička Škody Felicia nezvládla rychlou jízdu a přejela do protisměru. Tam se srazila s nákladním vozem značky Iveco. Oba automobily skončily v příkopě. „Rozsah zranění zatím nevíme,“ dodala mluvčí Pešavová. Škody byly odhadnuty na 270 tisíc korun.

Při likvidaci následků obou těchto havárií museli hasiči zraněné z trosek aut vystříhávat.

Ke karambolu došlo i u kruhového objezdu ČKD ve směru na Svobodné Dvory. Policie zatím nemá k dispozici podrobnosti. Svědci však viděli auto v příkopě a blikající sanitku.

Připravujeme podrobnosti.