Osm dnů, šest mrtvých! Tragická série na Hradecku měla pokračování včera ráno před půl osmou na silnici mezi Dolním Přímem a Lubnem. Po střetu dvou aut zemřeli dva lidé. Jednou z obětí byla teprve 14letá dívka.

Nehoda téměř na čtyři hodiny zablokovala silnici.

„Třicetiletá řidička audi z Hradce dostala v zatáčce smyk a v protisměru bočně narazila do fabie,“ uvedl policejní vyšetřovatel tragických nehod Milan Pavliš.

Žena z vozu, který po nárazu pohltily plameny, vylétla daleko do pole. V té chvíli už nebyla mezi živými.

Manželský pár z fabie skončil s těžkými zraněními a v bezvědomí v nemocnici. Jedenačtyřice­tiletého šoféra vyprostili až hasiči. „Jsou v ohrožení života. Uvidíme ráno,“ řekl Milan Pavliš.

Jejich 14letá dcera, která seděla za řidičem, náraz nepřežila. „Byla připoutaná. Bohužel auto ve smyku narazilo přímo do zadních dveří,“ dodal vyšetřovatel.

Policisté vyčíslili škodu na 400 tisíc korun. Marně si však lámou hlavu nad příčinami nehody. Podle svědků, které žena těsně před srážkou předjížděla, jela na úzké mokré silnici příliš rychle.

„Stříbrná audi nás předjížděla trošičku rychleji, tak jí to rozhodilo. Dostala smyk, vlnil se jí zadek a dostala se do protisměru. Viděli jsme, jak ta řidička vylítla z okna, a tak jsme běželi rovnou k fabii. Vyprostili jsme tu holčičku a pak i její mámu, ale řidič byl zaklíněný,“ řekl šofér, který chtěl zůstat v anonymitě.

V okolí Dolního Přímu nejde zdaleka o první tragédii. Podle starosty Petra Švasty jsou však veškerá opatření zbytečná. „Kvůli stavbě silnice tady máme objížďku přes Horní Přím. Je tam třicítka. Z devadesáti procent tam ale lidé jezdí osmdesátkou. Obec řidiče vychovávat nemůže, konstatoval starosta Dolního Přímu Petr Švasta.

Nehoda na čtyři hodiny zablokovala silnici. Škoda činí 400 tisíc

Na Hradecku tak pokračuje série tragických nehod. Během jednoho týdne zde zemřelo při haváriích už šest lidí.

V pondělí 27. října narazilo osobní auto ve velké rychlosti do stromu na Gočárově třídě v křižovatce u Koruny. Na místě zůstali čtyři mrtví.