Sedmadvacetiletý řidič z Hronova vyjížděl z parkoviště na náměstí směrem k Náchodu. Pravděpodobně prudce sešlápl plyn, dostal smyk a ztratil nad vozem kontrolu. "Auto nejprve zachytilo pravým zadním kolem o pravý obrubník, pak se stočilo vlevo a přední částí narazilo do zdi domu čp. 511. Všechny zraněné, další dva ve věku 25 a 31 let, ošetřili přivolaní záchranáři a následně je transportovali do zdravotnických zařízení v Náchodě a Hradci Králové," sdělila mluvčí náchodské policie Eva Prachařová.

Vzhledem ke zranění nemohla být řidiči BMW na místě provedena dechová zkouška na alkohol, dopravní policisté si proto vyžádali odběr jeho žilní krve na zjištění, zda řidič měl v krvi alkohol a v jakém množství. Technická závada jako příčina nehody nebyla na místě zjištěna ani uplatněna. "Na vozidle vznikla hmotná škoda ve výši sedmdesáti tisíc korun, na domě asi padesát tisíc korun," vyčíslila mluvčí s tím, že všechny okolnosti nehody včetně její příčiny a míry zavinění zůstávají dále ve vyšetřování policistů dopravního inspektorátu Náchod.

Na místě zasahovali také profesionální hasiči z Náchoda a jejich dobrovolní kolegové z Velkého Poříčí. "Jednotky místo události zajistily, poskytly zraněným první předlékařskou pomoc a prováděly vyprošťovací práce. Poté se hasiči postarali o úklid místa události. Při nehodě došlo k úniku provozních kapalin, které zasypali sorbentem a dále uvolnili havarovaný automobil, aby pomohli s jeho naložením na odtah," čí krajských hasičů Martina Götzová.

Do příkopu ho stáhly dvě promile, na oznamovatele nehody naštvaně vytáhl zbraň.
Opilec havaroval do příkopu a oháněl se pistolí