K první nehodě vyjeli dopravní policisté do Zelené ulice v České Skalici, kde osmnáctiletá řidička osobního automobilu Škoda Felicia, jedoucí směrem na Nové Město nad Metují, zřejmě přišlápla plynový pedál víc, než bylo zdrávo.

„Dostala s vozidlem smyk, vyjela vpravo mimo komunikaci, kde se střetla s lampou veřejného osvětlení, kterou ohnula. Pak ještě narazila do blízkého domu,“ popsala policejní mluvčí Eva Prachařová.

Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidičky a jejího spolujezdce. Hmotná škoda na vozidle byla vyčíslena na 15 tisíc korun, na lampě na 20 tisíc korun a na domě na 15 tisíc korun. Alkohol byl u řidičky na místě vyloučen dechovou zkouškou a policisté nehodu dále vyšetřují. Podobně dopadl o pět minut později i 26letý řidič osobního automobilu Škoda Fabia jedoucí po silnici 3. třídy směrem na Teplice nad Metují.

„Na zasněžené vozovce dostal smyk a vyjel vpravo mimo komunikaci do travnatého příkopu, kde udělal s autem kotrmelec. Měl ale štěstí, že se vůz přetočil zpět na kola,“ uvedla mluvčí. Při nehodě byl lehce zraněn řidič vozu i jeho spolujezdkyně. Na vozidle vznikla škoda 80 tisíc korun, dechová zkouška vyloučila požití alkoholu. I tuto nehodu policisté vyšetřují.

V souvislosti se zimní sezónou policisté apelují na všechny řidiče, aby reagovali na změny povětrnostních podmínek. V případě sněžení, či změny teplot pod bod mrazu by měli předpokládat zhoršení kvality povrchu vozovek a přizpůsobit tomu rychlost svého vozidla. Neméně důležitá je také odpovídající zimní výbava vozu, např. zimní pneumatiky s dostatečnou hloubkou dezénu, a také výhled z vozidla. Samozřejmostí by mělo být očištění vozu před jízdou od sněhu či ledu, aby neohrožovali ostatní účastníky.