Hasiči-lezci na místě průzkumem zjistili, že by se blíž k uvězněnému pejskovi mohli dostat slaněním cca 10 m pod úroveň vyhlídky, ze které zvíře spadlo. Ovšem nakonec ani z této pozice nebylo přístup k psovi možný. Naděje však umírá poslední. Jednoho ze záchranářů napadla myšlenka podstrčit pod pejska dlouhou větev, což zvíře využilo k přiblížení se k dalšímu záchranáři. V tu chvíli už bylo možné psa rukou přitáhnout, vložit ho do postroje a ostatní ho pak lanem vytáhli. Zásah byl ukončen kolem 15. hodiny.

Prvotní průzkum mnohé naděje psovi na záchranu nedával, ale nakonec vše dobře dopadlo. Podařilo se to díky velkému nasazení všech zachraňujících, kteří ale také museli dbát v první řadě na svou bezpečnost, protože se celý zásah odehrával nad volnou hloubkou a nebyl vůbec jednoduchý.

Ve Studnici se sešli dobrovolníci a zasázeli stromořadí, na které jim přispěla Nadace ČEZ ve svém grantovém programu Stromy. Kvůli pandemii bohužel nemohla být účast veliká a původně plánovaná vesnická akce se tak smrskla na pár dobrovolníků.
Nově vysazené stromy podél cesty poskytnou stín i sladké plody