Včera odpoledne před druhou hodinou se u Trubějova směrem na Olešnici střetl autobus s nákladním autem. Nehoda byla naštěstí bez zranění. Silnice ale zůstala uzavřena.

K nehodě došlo za obcí Trubějov a na místě zasahovala police, hasiči z Hasičského záchranného sboru ze stanice v Náchodě a dobrovolní hasiči z Červeného Kostelce.

To k první nehodě došlo o půl desáté dopoledne v Hronově. Řidič osobního auta nedodržel bezpečnou vzdálenost od auta jedoucího před ním a když měl zastavit, v rozbředlém sněhu nedobrzdil. „Jednalo se o menší nehodu, kterou si řidiči nakonec vyřešili mezi sebou na euroformulář. Tato malá srážka se obešla bez zraněných, šrámy si odnesly jen nárazníky a plechy a škoda se počítala na pár desítek tisíc korun," popsala nehodu náchodská policejní mluvčí Eva Prachařová.

Policie však při včerejším sněžení přesto na silnicích pomáhala, a to s řízením dopravy. „Potíže měli zejména řidiči kamionů, kterým již tradičně činil problémy vysokovský kopec u Náchoda. Chvílemi se tak vytvořila kolona aut až do města, ale silnice zůstala s většími či menšími obtížemi průjezdná až do odpoledních hodin, kdy se už sněžení zmírnilo a silničáři přestali mít tak moc napilno," dodala Eva Prachařová.

K nehodám, související s počasím, ovšem došlo o víkendu. Naštěstí ani jedna neskončila nijak vážně.

Neděle přinesla dopravním policistům výjezdů celkem pět. „I když nehody nebyly zcela stejné, do kolonky viník by se znovu dalo napsat řidič, který nepřizpůsobil jízdu stavu a povaze vozovky," jmenovala nejčastější příčinu Eva Prachařová.

Po smyku například řidič zdemoloval přístřešek autobusové zastávky v Bohuslavicích nad Metují. Další řidič, tentokrát náklaďáku, po smyku skončil i s nákladním autem ve škarpě u Vysokova.

U této nehody pomáhali také hasiči. „V neděli v dopoledních hodinách, ohlášeno v 8:29, zasahovali profesionální hasiči z Náchoda u dopravní nehody dodávky ve Vysokově. Hasiči dodávku, která ležela převrácená na boku, narovnali na kola, vytáhli z příkopu a zlikvidovali olej, který unikl z vozidla," uvedla Alena Kuthanová z Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje. Nehoda byla naštěstí bez zranění.

Mimo vozovku smýkli svá osobní auta i řidiči v Červeném Kostelci, ve Stárkově a v Ratibořicích. Ze všech víkendových nehod však byla pouze jedna lehce zraněná osoba, ostatní vyvázli bez zranění.

„V neděli v 15:21 byli přivoláni profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči z Červeného Kostelce k osobnímu automobilu, který narazil do zdi v Jiráskově ulici v Červeném Kostelci. Jedna osoba byla zraněna, hasiči ji ošetřili a poté ji odvezla záchranná zdravotnická služba," popsala Kuthanová.

K nehodě, související s počasím, došlo také v pátek. „Řidička jedoucí od Červené Hory na Žernov neodhadla poměr svého řidičského umění ke stavu zasněžené vozovky a skončila po smyku s autem na střeše mimo komunikaci. Utrpěla lehké zranění," dodala mluvčí Prachařová.

Sobota byla též ve znamení dvou nehod, dokonce velmi podobných a od obou řidiči ujeli.

Při první nehodě řidič jedoucí ve tři ráno Náchodem neodhadl boční odstup a narazil do zaparkovaného auta a ujel. Druhá nehoda se stala v Červeném Kostelci během dne, kdy řidič dostal smyk, narazil po něm do domu, pak podle policejní mluvčí bez ohlášení nehody také ujel.

Fotografie si můžete prohlédnout zde:

Nehody: Náklaďák ve škarpě i zdemolovaný přístřešek zastávky

U Trubějova se střetl autobus s nákladním autem