Řidička jedoucí vozidlem BMW od Hronova na Velký Dřevíč vjela na železniční přejezd již v době, kdy blikala červená výstražná světla doplněna akustickým varováním a staženými závorami zasahujícími do poloviny vozovky. Risk se jí nevyplatil, neboť ve směru od Hronova v tu dobu přijížděl spěšný vlak Starkoč Broumov a auto z kolejí smetl.

K velkému štěstí řidičky se automobil nacházel na kolejích už jen zadní částí. Do ní vlak narazil a vystrčil auto z přejezdu. K místu nehody ihned vyrazila vozidla IZS, pomoc však nebyla téměř potřeba, záchranná služba pouze převezla řidičku osobního automobilu do náchodské nemocnice na vyšetření, kde se ukázalo, že neopatrná motoristka vyvázla sice otřesená, ale bez zranění. Též ve vlaku nebyl nikdo zraněn.

Dopravní nehodu policisté uzavřeli s jednoznačným výsledkem. Za nehodu je zodpovědná sama 22letá řidička BMW. Zbytečně riskující motoristce na místě uložili blokovou pokutu ve výši dvou a půl tisíce korun. Naštěstí se nezařadila mezi jiné, které jejich riskantní kousek stál i život. (ep)