„Autobus jel po hlavní silnici směrem na Stolín a na křižovatce za železničním přejezdem se střetl s nákladním vozem. Ten přijížděl zleva a zachytil pravým předním rohem kabiny a nákladového prostoru o levou přední část autobusu, přitom vytrhl levý sloupek autobusu i s volantem a přístrojovou deskou,“ oznámila policejní mluvčí Eva Prachařová.

Řidič autobusu, kterému náraz doslova odebral volant z rukou, naštěstí vyvázl bez zranění. Stejně tak se nezranil nikdo z přibližně osmnácti cestujících. Většina z nich po nehodě pěšky odešla. V pořádku vyvázl i řidič nákladního vozu. „Hmotné škody na autobusu se odhadly na 1,2 milionu korun, na nákladním automobilu na 100 tisíc korun,“ vyčíslila mluvčí.

Žádný z řidičů podle policie nebyl pod vlivem alkoholu. Vzhledem k tomu, že v autobuse jelo více než sedm lidí, policie nehodu vyšetřuje pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení. Žádá proto všechny cestující, aby se přihlásili dopravní policii na telefon 974 534 254, nebo na bezplatné lince 158.

Přestože ve srovnání s loňským  rokem za prvních devět měsíců roku 2018 nehod ubylo o 32, stále je číslo 650 hodně vysoké.
Na Náchodsku nehod ubylo, přesto za dva dny vyhasly tři životy