„K první nehodě vyjížděli dopravní policisté do Červeného Kostelce, kde krátce po půl osmé desetiletá chodkyně náhle vstoupila zpoza stojícího popelářského vozu do vozovky, a to právě v době, kdy stojící vozidlo objížděl Ford Transit. Dívka narazila do pravé přední části Fordu, přitom utrpěla lehké zranění, s nímž byla ošetřena v náchodské nemocnici a propuštěna,“ popsal první nehodu tisková mluvčí náchodské policie Eva Prachařová.

Druhá nehoda se stala za intenzivního deště se sněhem v České Skalici na Husově náměstí. V počínajícím šeru tmavě oblečený chodec (82 let) přecházel mimo přechod a vstoupil před vozidlo Škoda 105L, jehož řidič se zrovna rozjel. „Levým předním rohem do chodce narazil, ten upadl na vozovku a přitom si způsobil lehké zranění. Také při této nehody policisté vyloučili alkohol i technickou závadu a nehodu dále vyšetřují,“ dodala k druhému karambolu Eva Prachařová.

V souvislosti s těmito nehodami policie znovu upozorňuje na to, jak potřebné a užitečné je v tomto počasí využití reflexních prvků. Chodec, kterého řidič vidí, je mnohem více chráněn před možností dopravní nehody, než ten, jehož si řidič všimne před autem až na poslední chvíli.