Mezi obcemi Pavlišov a Babí na Náchodsku došlo v sobotu před čtvrtou hodinou ranní k tragické dopravní nehodě, při níž zemřel pětadvacetiletý muž. Ten pravděpodobně při průjezdu pravotočivé zatáčky vyjela s dodávkou zn. Ford do protisměru mimo komunikaci na zahradu domu, kde vůz skončil na střeše.

„Při dopravní nehodě zemřel pětadvacetiletý řidič dodávky, devětadvacetiletá spolujezdkyně byla se svými zraněními převezena do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Nikdo jiný při nehodě nebyl zraněn,“ uvedl tiskový mluvčí policie Jan Čížkovský.

Přítomnost alkoholu u muže vyloučí nebo potvrdí nařízená pitva. Škoda na vozidle a oplocení domů byla předběžně stanovena na částku 135 tisíc korun. Přesná příčina, míra zavinění a další okolnosti nehody jsou předmětem dalšího šetření náchodských policistů. Podle našich informací se jednalo o vozidlo místní dobrovolné jednotky hasičů.

Řidič červené Hondy chtěl vycouvat, ale místo toho se rozjel dopředu, přímo k vodní hladině. Ještě však stihl zatočit, takž nevjel do vody přímo, ale dvěma koly zůstal na trávě.
Automatická převodovka řidiče vytrestala, málem utopil auto v Rozkoši