Automobil Škoda Felicia s přívěsem krátce po půl jedné odpoledne projížděl po silnici I/33 ve směru od Jaroměře na Hradec Králové a poblíž obce Semonice se najednou z přívěsu uvolnilo kolo a odlétlo do boku protijedoucího vozu Citroen Jumper. O plastové úlomky, odpadlé z Citroenu si následně poškodil levou zadní pneumatiku projíždějící Ford Mondeo. „Kaskadérský kousek létajícího kola naštěstí všichni přežili bez újmy zdraví," uvedla mluvčí náchodské policie Eva Prachařová.

A jak k neobvyklé nehodě došlo? Při jízdě se uvolnila středová matice levého kola a nezajištěné kolo odlétlo z nápravy přívěsného vozíku.

„Za to, že 60letý řidič felicie stav přívěsu před jízdou řádně nezkontroloval, mu policisté na místě uložili pokutu v částce 500 korun. Způsobená hmotná škoda na vozidlech Citroen a Ford byla vyčíslena na 30 tisíc a dva tisíce korun," doplnila k následkům nehody Eva Prachařová.

A protože od příchodu jara motoristé na přívěsných vozících a kárách přepravují nejrůznější sezónní náklad, policisté jim připomínají, že před vyjetím je nutné řádně zkontrolovat nejen stav svého vozu, ale i všech přípojných vozidel.

Při jízdě se uvolnila středová matice levého kola a nezajištěné kolo odlétlo z nápravy přívěsného vozíku. Uvolněné kolo odlétlo do boku protijedoucího vozu Citroen Jumper.Zdroj: PČR