Ke všem čtyřem nehodám policisté vyjížděli v sobotu 13 ledna. Dopravní nehoda, při níž kdosi poškodil přístřešek a v něm umístěný sloupek hlavnho uzávěru plynu (HUP), se stala v 9:45 ve Velkém Pořičí na Hronovsku. "Dosud neznámý řidič nezvládl průjezd levotočivou zatáčkou, z nž vyletěl a proškodil přitom vedle stojící přístřešek se sloupkem HUP,na kterém vznikla škoda ve výši 30 tisíc korun," uvedl k první nehodě tisková mluvčí náchodské policie Eva Prachařová, dodala, že místo provedení zákonných opatření řidič z místa nehody ujel. "Po motoristovi policisté pátrají."

"Pilotování" vozu evidentně nezvládl ani dosud nezjištěný řidič, který v noci z 12. na 13. ledna poškodil vůz Renault Fluence, řádně zaparkovaný v parkovacím boxu na ulici Josefa Šímy. "Šofér zřejmě při otáčení špatně odhadl vzdálenost obou aut a do stojícího vozu naboural. Ani tento řidič nic neohlásil a ujel," uvedla Eva Prachařová s tím, že majiteli zposobil škodu 5000 korun.

Další účast v nehodách už patřila jen zvěři. Nejprve se o půl páté odpoledne vydalo přes frekventovanou silnici na trase Náchod - Nové Město nad Metují poblíž obce Vrchoviny divoké prase - tedy naštěstí pro řidiče zatím jen sele. "Řidič vozidla VW Sharan už nestihl nijak zareagovat a prase srazil. To zůstalo ležet u středu vozovky. Na vozidle vznila škoda pět tisíc korun," popsala policejní mluvčí další sobotní nehodu, kterou dopravní policisté odložili jako nezaviněnou řidičem.

O hodnu později, v 17:30, mezi obcemi Bezděkov a Police nad Metují vběhla pod kola VW Transporter z levé strany bezprostředně před vozidlo srna. Automobil zvíře srazil a odhodil do pravého příkopu, kde uhynulo. Na vozidle byly hmotná škoda vyčíslena na 10 tisíc korun, na lesní zvěři tisíc korun. Také tuto nehodu policisté odložili jako nezaviněnou řidičem vozu.

"Policisté apelují na řidiče, aby si všímali okolí vozovek, zvlášť v lesních porostech a úsecích mezi lesem, polem a lukami, kam zvěř ráda přechází," připomíná Eva Prachařovou větší obezřetnost.