Mezi páteční 17. a 22. hodinou zasahovali hasiči na území Královéhradeckého kraje u sedmdesátky případů.
Z toho byly téměř dvě třetiny nahlášeny do 18 hodin. Nejčastěji se jednalo o technickou pomoc související s likvidací popadaných stromů na komunikace nebo zajištění uvolněných střech. Nejvíce práce měli hasiči na Náchodsku, kde zaznamenali asi třicítku případů.

Na Hradecku vyjížděli hasiči asi k dvaceti událostem a na Rychnovsku k patnácti.

"Například v Hradci Králové likvidovali hasiči spadlý strom v ulici K Sokolovně. Strom poškodil při pádu jedno vozidlo. Zlomená borovice pak blokovala silnici I/35 ve směru z Hradce Králové na Býšť. Práci měla hradecká jednotka také přímo v centru města na ulici Československé armády. Zde upevňovala na jedné z budov část střechy, která hrozila pádem," uvedla tisková mluvčí hasičů Martina Götzová.

Na Náchodsku odstraňovali hasiči z Jaroměře strom, který se opíral o rodinný dům v obci Nový Ples. V Teplicích nad Metují v části Javor pak zasahovaly tři jednotky u stržené střechy na rodinném domě. Hasiči museli celou střechu rozebrat a provedli provizorní zakrytí objektu.

Osmadvacetiletý muž měl v Pardubicích 11. dubna zavraždit miminko. Vlastní dceru starou teprve 14 dní. Okresní soud jej poslal do vazby.
Muž v Pardubicích měl zavraždit čtrnáctidenní miminko. Moc křičelo