Zřejmě po smyku začal kamion na vozovce „tančit" a bylo patrné, že rozparáděný tank jeho řidič nezvládne ukočírovat. Vůz pak kabinou narazil do zdi a oplocení rodinného domu stojícího po levé straně silnice, a následně se převrátil na bok, čímž cestu naprosto zatarasil.

K nehodě, která se stala v jaroměřské ulici Na Cihelnách, ihned vyjeli záchranáři, policisté i hasiči. Ti nejprve vyprostili řidiče z jeho zajetí a poté, co u něj zdravotníci zjistili lehké zranění, byl převezen na ošetření do nemocnice v Náchodě. Nikdo další při incidentu zraněn nebyl.

Převrácený kamion s propan-butanem komplikoval včera dopravu přes Jaroměř.Kvůli nebezpečí možného úniku plynu a hrozícího případného výbuchu policisté posléze raději uzavřeli bezprostřední okolí. Čistě z preventivních důvodů evakuovali z místa i deset osob, mezi nimiž byli i tři obyvatelé poškozeného domu.

Doprava byla až do pozdního odpoledne odkláněna po objízdných trasách napříč Jaroměří a přes Hořenice, čímž se občas tvořily i kilometrové kolony.

„Je to hrozné, čekám tu takovou dobu na autobus, měl už dávno jet, ale pořád ho tady v té řadě aut nevidím," stěžoval si postarší muž na zastávce MHD, kde čekal na svůj spoj do Hradce Králové.

Po poledni k havárii dorazila i těžká technika a začalo vyprošťování vozu z vozovky.

„Z bezpečnostních důvodů byla raději uzavřena celá oblast, přilehlé ulice i nedaleká křižovatka na Trutnov a Velichovky. K úniku plynu z cisterny ale nedošlo. Příčina celé nehody se prošetřuje," uvedla policejní mluvčí Eva Prachařová.