„Jen za posledních 24 hodin se stalo na území kraje 37 nehod, což ale vzhledem k počasí není z našich zkušenost tak velké číslo,“ řekla Deníku v neděli odpoledne mluvčí policistů Iva Kormošová.

Nejhorší pak podle policistů byla srážka dodávky a kombíku mezi Pileticemi a Slatinou u Hradce Králové: „Vozidla se srazila čelně, podle všeho přejel řidič dodávky ze zatím nezjištěných příčin do protisměru.“

Vánoční nazdobený dům v Libišanech u Hradce Králové otevřeli veřejnosti manželé Hlouškovi. Zdobí ho 154 tisíc žárovek, 5 kilometrů světelných řetězů a řada jelenů, sněhuláků, tučňáků. Na dvoře domu nechybí ani betlém a jesličky se svatou rodinou.
VIDEO, FOTO: Vánoční výzdoba domku v Libišanech se prozářila až do knihy rekordů

Při nehodě, která se stala v neděli dopoledne, se zranili 4 lidé, z toho dvě děti. „Cestující v obou autech utrpěli lehká až středně závažná poranění, zejména trupu a končetin. V době předání v nemocnici nebyl nikdo z nich v ohrožení života,“ uvedla Zdravotnická záchranná služba Královéhradeckého kraje. K nehodě vyslali zdravotníci 6 posádek se dvěma lékaři.

A na místě pomáhali i hasiči: „Museli jsme hydraulickým zařízením vyprostit 2 lidi,“ doplňuje informace mluvčí hasičů Martina Götzová. Hasiči o víkendu pomáhali celkem u 13 dopravních nehod, nejčastěji řešili auta, která skončila mimo silnice na Hradecku, Trutnovsku, nebo Rychnovsku.