STŘET S HYUNDAIEM SRNA NEPŘEŽILA

S první srnou na silnici se setkala řidička osobního vozu Hyundai I30, jedoucí po sedmé hodině ráno od Nového Města nad Metují na Náchod.

„Na úseku mezi Vrchovinami a Náchodem jí bezprostředně před auto vběhla z levé strany srna a řidička ji srazila na vozovku. Srna zůstala na místě usmrcena, řidička automobilu vyvázla bez zranění," uvedla k první nehodě tisková mluvčí náchodské policiie Eva Prachařová.

Dechová zkouška na alkohol byla u řidičky negativní, policisté vyrozuměli myslivecké sdružení a nehodu jako nezaviněnou na místě odložili. Střet způsobil na vozidle škodu vyčíslenou na 30 tisíc korun.

ŠLÁPLA NA BRZDU A TREFILA SLOUPEK

Kluzký povrch a vyšší rychlost, než bylo zdrávo, přispěly k další nehodě se zvěří, k níž došlo před osmou hodinou. Opět hrál hlavní roli Hyundai řízený ženou a srna přebíhající vozovku.

„Řidička vozidla Hyundai I20, jedoucí od České Skalice na Nové Město nad Metují, roztančila auto na silnici poté, co se zalekla srny. Sešlápnutí brzdového pedálu vedlo ke smyku a nárazu auta přední částí do kovového sloupku za okrajem silnice," popsala Prachařová další nehodu.

V tomto případě srna utekla, otřesenou řidičku převezli na ošetření. Alkohol nebyl dechovou zkouškou zjištěn.

„Nehodu policie uzavřela uložením blokové pokuty řidičce ve výši 200 korun," upřesnila Prachařová. Celková škoda na rozstřeleném automobilu (na snímku) a na sloupku byla vyčíslena mnohem vyšší na 153 tisíc korun.

Ledovatka překvapila také řidiče Školy Fabia Combi jedoucího v 9.50 od Teplic nad Metují na Broumov.

PO SMYKU SKONČIL NA BOKU VE ŠKARPĚ

Při průjezdu pravotočivou zatáčkou v Jetřichově dostal smyk a vjel do protisměru. Následně se dostal zpět na pravou stranu kde sjel do příkopu a skončil na boku v korytě místního potoka. Dechová zkouška na alkohol byla negativní, řidič vyvázl z nehody nezraněn. Na automobilu byla vyčíslena škoda na 50 tisíc korun.

„Také tuto nehodu policisté vyhodnotili jako zaviněnou řidičem a uložili mu pokutu ve výši 300 korun," dodala policejní mluvčí.

NA DRUHOU STRANU CESTY SE UŽ NEDOSTALA

V poslední, čtvrté nahlášené nehodě, opět hrála hlavní úlohu zvěř na silnici. Řidiči osobního vozidla BMW 530 jedoucímu krátce po jedenácté hodině v noci od Červeného Kostelce vběhla bezprostředně před auto v Zábrodí srna.

„Na to již nedokázal řidič nijak zareagovat a se zvířetem se střetl. Usmrcenou srnu si místě převzal člen místního mysliveckého sdružení. Dechová zkouška na alkohol řidiče byla negativní. Hmotná škoda činila 50 tisíc korun," uzavřela Eva Prachařová ohlédnutí za kvartetem středečních nehod.