Jedná se o regionální železniční trať, podle webu ČD byl na ní provoz přerušen a dopravu mezi Čermnou nad Orlicí a Týništěm nad Orlicí zajišťovaly autobusy.  Na místě zemřela řidička vozidla a spolujezdkyně. Ve vlaku se nikdo nezranil.

"K nehodě došlo mezi Borohrádkem a Čermnou nad Orlicí. Na místě byly usmrceny dvě osoby, které cestovaly v osobním automobilu. Měli jsme to nahlášené v 16.45, ve vozidle cestovali dva lidé. Nikomu z cestujících ve vlaku se nic nestalo. Příčiny nehody se vyšetřují," řekla mluvčí policie Iva Kormošová.

Jak později upřesnila na přejezd označený svislou dopravní značkou "Stůj, dej přednost v jízdě" vjelo auto značky VW Caddy, které řídila 49letá žena. Ona a její o 36let starší spolujezdkyně na místě zemřely.
Na autě byla odhadnuta škoda 180 tisíc a na vlaku 350 tisíc korun.

Podle hasičů auto skončila zaklíněné pod vlakem, ve vlaku byli čtyři lidé, včetně strojvedoucího. "Vlak se s autem zastavil několik desítek metrů za přejezdem, auto je zaklíněné pod vlakem. O evakuačním autobusu se ani neuvažovalo, cestující z vlaku odešli sami," řekla ČTK mluvčí krajských hasičů Martina Götzová.

"Na místo přijela následně drážní jednotka Správy železnic, která si převzala velení a byla zde ponechána dobrovolná jednotka hasičů z Borohrádku. Dobrovolní hasiči pak pomáhali drážní jednotce po došetření nehody s vyproštěním vozidla a obětí. Zpět na základnu se jejich poslední vozidlo vrátilo až po půlnoci," doplnila Martina Götzová.

Železniční doprava byla obnovena až okolo půl druhé hodiny ráno.