Na místo události krátce po půl dvanácté vyjeli profesionální hasiči z Broumova s rychlým zásahovým vozidlem a cisternou. Vozidlo bylo po nehodě zcela zdeformované. Při příjezdu hasičů byl řidič zaklíněný za volantem. Už však nejevil známky života a přivolaný lékař záchranné služby konstatoval smrt.

Podle Ivo Nováka, mluvčího Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje, byl při nehodě vážně zraněn šestatřicetiletý muž, který narazil se svým osobním automobilem do stromu ve vysoké rychlosti.

„Událost nahlásil na tísňovou linku 155 řidič sanitky dopravní zdravotnické služby, náhodně projíždějící kolem. Muž ve spolupráci s operátorkou záchranné služby ihned zahájil telefonicky asistovanou neodkladnou resuscitaci zraněného řidiče, ve které vytrval až do příjezdu záchranářů na místo. Přes veškerou snahu všech zúčastněných však zasahující lékařka musela konstatovat, že řidič utrpěl při nárazu zranění neslučitelná se životem a na místě zemřel," dodal Ivo Novák.

„Hasiči zabezpečili vozidlo proti požáru a zasypali uniklé provozní kapaliny na silnici. Po zadokumentování a vyšetření události policií hasiči vyprostili tělo muže z vraku auta a očistili vozovku od střepů a plastových částí´," popsala Martina Žahourková, mluvčí Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje.

Okolnosti tragické nehody šetří policie.