"Pět osob se při nehodě zranilo, záchranáři je transportovali do nemocnic v Hradci Králové a Náchodě," informovala mluvčí krajských hasičů Martina Götzová a její slova potvrdil také mluvčí záchranky Ivo Novák.

Na místo bylo vysláno celkem pět jednotek hasičů, včetně evakuačního autobusu z Hradce Králové. "Všechny osoby se dostaly mimo havarovaný autobus, nikdo nebyl zaklíněný a hasiči nemuseli nikoho vyprošťovat. Jednotky místo zásahu zajistily a zabezpečily vozidlo proti vzniku požáru. Do evakuačního autobusu nastoupilo celkem osm cestujících, kteří s ním dále pokračovali v jízdě. Zbytek cestujících si zařídil odvoz vlastními silami," sdělila Martina Götzová.

Mluvčí náchodské policie Eva Prachařová informovala, že řidiči autobusu byla provedena dechová zkouška na alkohol s negativním výsledkem. "Na místo nehody startoval i vrtulník, který však nemusel zasahovat. Místo nehody bylo kvůli vyšetřování nehody a odklízení následků na několik desítek minut neprůjezdné a řidiči museli využít objízdné trasy. Příčina a míra zavinění dopravní nehody je předmětem šetření dopravních policistů," doplnila mluvčí.

Vyproštění havarovaného autobusu si zajistil přímo dopravce.

Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanic Dobruška, Jaroměř a Hradec Králové a jednotky SDH Nové Město nad Metují a Opočno.

Auto skončilo po smyku na kolejích a narazil do něj vlak.
Auto skončilo po smyku na kolejích a narazil do něj vlak