Prvního finálového umístění (7. místo) dosáhl v hodu kladivem Jan Král, svěřenec trenérů Bartůňka a Králové. Honza si vylepšil osobní rekord na 40,03 a na svém premiérovém mistrovství prvně poslal 4kg vážící náčiní za 40 m.


Mladší žákyni Aleně Ulrichové unikla sice účast ve finále v běhu na 800 m o pár desetin (2:30,70), ale vzhledem k tomu, že MČR žactva je určeno starším žákům a žákyním, není to žádná tragédie. Pavla Rousková patřila mezi skupinu největších favoritek na trati 300 m. Rozběh vyhrála ve svém druhém nejlepším životním výkonu (41,89) a postoupila do finále. „To bohužel absolvovala se zdravotním handicapem a ve skvělé konkurenci to bylo rozhodující. Obsadila páté místo v čase 42,17,“ dodal trenér Aleš Žďárský. V každém případě si svým výkonem „doběhla“ pro nominaci na víkendové mezistátní utkání žactva Česko vers. Slovensko. Kristýna Loudová na MČR splňovala limity hned ve třech disciplínách a navíc běžela i obě štafety. Velmi dobře se jí vydařil zejména závod na trati 150 m, ve kterém zaběhla čas 20,08 a obsadila 8. místo. Ve skoku dalekém zůstala výkonem 494 cm jen 3 cm za finálovou osmičkou na 9. místě. V nejkratším sprintu na 60 m měla trochu problém s technikou, a tak čas 8,44 na postup do semifinále nestačil.


Štafeta 4x60 m ve složení Rousková, Žalská, Routková, Loudová zaběhla čas 31,80, který by v konečném bilancování znamenal 6. místo, jenže štafeta byla diskvalifikována pro přeběhnutí předávacího území. V závěrečném závodě štafet na 3x300 m běžela štafeta SK ve druhém z pěti rozběhů (celkem 20 štafetových družstev). Ulrichová skvěle rozběhla, Loudová běžela druhý úsek výtečně a společně s běžkyní z Břeclavi utekla dalším soupeřkám, Rousková vyběhla do posledního úseku druhá, ale během první stovky předběhla vedoucí závodnici a do cíle doběhla s náskokem dvou vteřin před druhou štafetou Kolína v čase 2:14,83. V konečném bilancování tento čas znamenal osmé místo.


Nyní čeká na žákyně SK semifinále MČR družstev, které se uskuteční 28. září v Kladně.