V loňském roce se atleti z Královéhradecka navlékli do českého reprezentačního dresu hned třiadvacetkrát.

Nejvíce si ho užil překážkář hradeckého Sokola Vít Müller, jenž hájil české barvy na světovém šampionátu štafet, evropském mistrovství Superligy družstev, mistrovství starého kontinentu „třiadvacítek“ v Polsku a nakonec ještě na Světové univerziádě. „Nejvíce jsem si užil štafetu na Bahamách a líbilo se mi také na Univerziádě v Taipei,“ vzpomínal v Novém Městě na největší zážitky skvělé loňské sezony Müller. On sám však moc dobře ví, že loňský rok je minulostí a je třeba hledět do budoucnosti. „Letos bych se chtěl probojovat na Mistrovství Evropy do Berlína,“ klade si před sebe další z cílů skvělý čtvrtkař.

Mezi těmi, kteří se blýskli v reprezentačních dresech, byli i zástupci novoměstského Sportovního klubu. Prvním z nich byl vytrvalec Dominik Sádlo, který se díky bronzu z domácího krosového šampionátu nominoval na Mistrovství Evropy do slovenského Šamorína. Tím druhým byl Vojtěch Libnar, který se může pochlubit mimo jiného šestadvacátým místem z Evropského poháru v Poděbradech. „Loňská sezona byla výjimečná tím, že jsem oblékl reprezentační dres,“ říkal hrdě talentovaný chodec. Ten však letos chůzi lehce odsouvá na vedlejší kolej, neboť jej čeká na Sportovním gymnáziu v Jilemnici zkouška dospělosti.

Právě jilemnické Sportovní gymnázium, které s novoměstským Sportovním klubem spolupracuje už dvanáct let, mělo na letošním vyhlášení hned šest zástupců – jednoho běžce, jednoho vícebojaře a především čtyři chodce.

A právě chodci významně přispívají novoměstskému družstvu do bodové pokladnice při prvoligových kláních, byť jsou chodecké závody při ligových kolech opomíjeny a pořádány samostatně. „Dlouhodobě pracujeme na tom, aby chůze byla v atletice rovnocennou disciplínou,“ říká výborný chodec i trenér David Šnajdr, který by chtěl chůzi více propagovat právě hlavně přes soutěže družstev.

V závěru slavnostního odpoledne došlo i na dojemnou chvíli, kdy se zástupci krajské, ale především trutnovské atletiky loučili se skvělou výškařkou Ladou Pejchalovou, která přestupuje z Loko Trutnov do pražského USK.