„Družstva jsme opět museli trochu posílit, takže do mužského týmu přichází z Jablonce vícebojař Pulíček, z Polska to jsou Patryk Bachar a Lukas Wrobel a z Trutnova Matěj Červený a Honza Jankovič," odkrývá soupisku mužského prvoligového družstva Aleš Žďárský, předseda oddílu atletiky SK Nové Město nad Metují.

Mezi posily se dá určitě počítat i návrat ze zahraničí odchovance Kamila Krunky, který by měl bodovat ve vytrvalostních bězích. „Opory jinak zůstávají stabilní, ať už je to Honza Žaluda, Vojta Hájek, Kuba Nosek, který přes zimu startoval ve Světovém poháru bobistů, nebo ekipa chodců kolem Davida Šnajdra," vyjmenovává Žďárský opory mužského týmu, které by se měly nejvíce starat o přísun bodů.

Zatímco ambice mužského týmu budou stejně jako v loňském roce ty nejvyšší, u žen dochází ke generačním posunům a tedy i možnému ústupu z nejvyšších prvoligových příček. „Ženský tým máme hodně mladý, takže budeme rádi za střed tabulky," odhaduje Aleš Žďárský možnosti družstva žen. Hlavní osa týmu, kterou tvoří opory Drábková, Broumová, Rychnovská či Kynčlová, bude opět doplňovat dravé mládí v podání Škodové či Sádlové, ale i tří závodnic z USK Praha, s nímž novoměstský Sportovní klub dlouhodobě spolupracuje.

„Kdo se bude chtít přesvědčit o formě našich závodníků, tak bude mít možnost v sobotu 3. června, kdy na našem stadionu hostíme druhé kolo první ligy družstev," zve Žďárský příznivce atletiky do Nového Města.