V Třebíči vaše družstvo zvítězilo s náskokem téměř dvaceti bodů, čekal jste to?
Vím, že máme silný tým, ale atak na první pozici jsem asi neočekával. Spíš jsme se zaměřovali na druhé ligové kolo, které pořádáme v Novém Městě nad Metují. Tam budeme mnohem silnější. To, že jsme vyhráli v Třebíči, bylo překvapení nejen pro nás, ale i oddíly z Jablonce, Kolína, Hradce a další. Ale nám to vítězství rozhodně nevadí (smích).

Můžete vyzvednou některé výkony vašich žen.
Alibista by vyzvedl kompaktní výkon celého týmu. Já chci být realista. Bez skvělých individualit by náš tým nevyhrál. Super formu měla Anna Bajko i Martyna Swierczyk. Neskutečnou porci práce odevzdala Žaneta Václavková. Výborně sekundovaly další – Pavla Rousková, Michaela Drábková, Michaela Broumová, Martina Tamchynová, Klára Chmelařová. Dvanáct holek bodovalo díky výborně běženým štafetám. Takže vlastně kompaktní výkon celého týmu (smích).

Do domácího druhého kola, které pořádáte 5. června, tedy vstupujete v roli favorita na postup do kvalifikace o účast v české extralize?
To určitě ne, my prostě budeme závodit na plné pecky a co z toho bude, to se uvidí. Holky mají každá svoje vlastní limity a cíle. Přeju jim, aby měly ze svého závodění radost. Pokud ji budou mít, pak bychom mohly letošní ročník 1. ligy zakončit s veselou. Teď ale řeším účast našich mladých na Zlaté tretře v Ostravě a pak víkendový šampionát vícebojařek v Houšťce. Na druhé ligové kolo se ale těším moc, ale je to ještě relativně daleko. Bude to neskutečně náročné všechno kvalitně na stadionu připravit, ale strach z toho nemáme. Máme skvělý tým rozhodčích a lidí, kteří nám pomáhají. Tak snad jen aby se přišli podívat diváci. První liga atletů se u nás nevidí každý rok. (mr, až)