Dvě nejvýraznější osobnosti novoměstského klubu si navíc přípravu zpestřili v teplých krajích. „S Míšou Broumovou a Alenou Ulrichovou jsme byli na Kanárských ostrovech," říká trenér Aleš Žďárský, který si velmi pochvaloval tréninkové nasazení obou atletek. „Alena sice už trénuje v Praze u Honzy Pernici, nicméně dále spolupracujeme. Letos v hale zaběhla půlku prakticky z ničeho za 2:09, takže doufám, a očekávám, že pokud bude zdravá, tak bude velmi rychle jednou z nejlepších českých půlkařek," věří Ulrichové trenér Žďárský.
Ten se doma příliš neohřál a už opět odcestoval na jih starého kontinentu, tentokrát kousek od Barcelony. „Teď jedu s pěti lidmi na reprezentační kemp. Kromě Míši Broumové, která v reprezentaci je, tak s námi cestují, ale už za své, ještě další čtyři atleti od nás z Nového Města," vysvětluje Žďárský.
Po návratu ze Španělska bude mít se svou svěřenkyní, vícebojařkou Michaelou Broumovou, zhruba měsíc na doladění formy před květnovým MČR ve vícebojích. „Chceme tam dosáhnout co nejlepších výkonů, protože je ve hře, i když velmi tvrdý, limit na MS v americkém Eugene," vyhlíží Žďárský jeden z hlavních cílů letošní sezóny mladé novoměstské vícebojařky. Ta má osobní rekord 4960 bodů a limit účasti na MS je 5450 bodů. „Míše vloni nevyšel optimálně ani jeden víceboj, podle mého měla na 5100 bodů, nicméně nasbírat letos ještě nějakých 350 bodů, nebude žádná legrace," ví Žďárský. Jeho svěřenkyni navíc čeká i zkouška dospělosti. „Ačkoliv Míša letos maturuje, tak její sportovní příprava a přístup je úplně profesionální. Maturitu u ní já, jako trenér, vůbec nepociťuji. Jen doufám, že ji zvládne bez problémů," uzavírá trenér Žďárský.