Závod je určen pro širokou veřejnost, ale tentokrát se jede i jako součást cyklistického poháru Královéhradeckého kraje v MTB cross-country.
Pro všechny věkové kategorie jsou určeny dva závodní okruhy. Pro nejmenší (kategorie rodiče s dětmi do 10 let) je připraven 3,5 km dlouhý okruh, hlavní kategorie od žáků, žákyň po masters pak pojedou různý počet okruhů na 13 km dlouhé trati. Prezence proběhne od 10 do 12.30 hodin v areálu obecní sokolovny, starty dle kategorií jsou ve 13 a ve 14 hodin. Trasa závodu je shodná s minulým ročníkem. „Vzhledem k tomu, že trasa vede až na Pohodlí, téměř k Bílému mostu, bude z důvodu bezpečnosti od 14 do 16 hodin zcela uzavřena cesta od Bílého mostu po Slatinský mlýn a zakázán průjezd cykloturistů, aby nedošlo ke kolizím,“ upozorňují pořadatelé.


Jako doprovodný program je připraveno promítání filmů, vystoupení mažoretek SK Rubena Náchod, výstava auto a moto veteránů, ukázka Capueiry, po předání cen bude následovat „bikeparty“ s kapelami Heebie Jeebies a Kmotra rock revival, vstupné samozřejmě zdarma.


Aktuální informace včetně interaktivní mapy hlavní trasy jsou na internetové adrese www.zernovskybajk.cz


Vítězové hlavních kategorií se podělí kromě věcných cen o finanční dotaci 10 tisíc korun a první cena v tombole je poukázka na horské kolo v hodnotě 15 tisíc korun.