První bitva začala v náchodské plechárně, kam si našlo cestu 352 fantastických diváků. Hned v úvodu dostali Náchodští výhodu přesilové hry, ze které však vytěžili jen územní převahu. V 7. min. domácím poprvé zatrnulo, když Plzeňští rychle rozehráli svoji standardku, ze které vstřelili první branku. Tu však rozhodčí pro nesprávné místo rozehrání neuznali. V 9. min. zatrnulo podruhé, kdy jeden z plzeňských útočníků srazil brankáře Hálu tak tvrdě, že mu způsobil nad pravým okem dvoucentimetrový šrám. V téže minutě se rovněž poprvé měnilo skóre, kdy se po rozehraném úderu trefil domácí Jiří Vlček. Na obdrženou branku zareagovali hosté vzápětí Novickijeho tečovanou střelou – 1:1. Do konce prvního dějství se skóre měnilo ještě třikrát. Nejprve se po levé straně prosadil Matyska, který překvapil hostujícího brankáře střelou pod pravou ruku – 2:1. V 17. min. se nejlépe orientoval v brankovišti hostů Čiháček a bylo to 3:1. Čtvrtou branku přidali s chutí hrající Náchoďáci ve vlastním oslabení – 4:1.

Druhou třetinu začal Náchod ve čtyřech, ale Plzeň se brankově neprosadila. Naopak svoji početní výhodu zúročili domácí, když se přízemní střelou prosadil opět Jenka – 5:1. V tu chvíli to vypadalo, že bude utkání dohráno v režii Náchoda, ale opak byl pravdou. Plzeň postupně převzala otěže zápasu. Naštěstí pro domácí, se hosté brankově neprosadili.

FTS Florbal Náchod – FBC Plzeň 7:3 (4:1, 1:0, 2:2)

Fakta – branky: 9. Vlček, 16. Matyska, 18. Čiháček, 19. Jenka, 26. Jenka, 53. Jirák, 56. Korec – 10. Novickij, 55. Houdek, 55. Janáček. Rozhodčí: Čížek, Herman. Vyloučení: 7:3, navíc Jan Jirák (Náchod) 10 OT. Využití: 1:2. Diváků: 352.

Sestava Náchoda: Hála – Jan Jirák, Hauschke, Korec, Jenka, Čejpa – Vlček, Pádr, Jan Jirák II, Vídeň, A. Moravec – Donaj, I. Moravec, Matyska, Nosek, Čiháček – Adler, John, Majsniar.

Do třetí třetiny chtěli domácí výkon zlepšit, ale jejich nedisciplinovanost je vykolejovala. V 52. min. byla územní převaha hostů odměněna brankou domácích, když se z protiútoku prosadil Jan Jirák – 6:1. Bohužel další série náchodské nedisciplinovanosti dala Plzni početní výhodu pět na tři. Tu Plzeňští sehráli parádně, kdy se krásně do pravého rohu trefil Houdek – 6:2. Najednou byla Plzeň na koni a za dvacet sekund se mohla radovat potřetí – 6:3. Naštěstí pro Náchod přišlo uklidnění z hole kapitána Pavla Korce, který si při vlastním oslabení pohrál s jedním z obránců, a poslal balonek do levé šibenice – 7:3. To definitivně zlomilo odpor hostů, kteří se prezentovali velmi sympatickým výkonem. (vl)

Fanoušci, kteří se chtějí zúčastnit víkendové odvety v Plzni, mohou pro rezervaci míst v autobuse kontaktovat p. Havla na telefonním čísle 602 894 648.