Do premiérového ročníku se přihlásilo celkem 6 hokejbalových družstev z Hronova a blízkého okolí (NA Rangers, Bezedos, Tamadex Hronov, Šneci Velké Petrovice, HAAS, HBC Ve čtyrech). Hrací systém byl odsouhlasen Sportovní komisí HHL dvoukolově, celkem se tedy odehrálo včetně PLAY-OFF 34 zápasů. Hokejbalová liga byla zahájena ve Wikov aréně prvním zápasem 15. dubna a byla ukončena 23. září zápasem o 2. a 3. místo. Do finále se dostala hokejbalová družstva NA Rangers – Bezedos. V pátek 21. září odstoupilo z ligy družstvo NA Rangers z důvodů většího počtu registrovaných hráčů. Sportovní komise HHL po odstoupení družstva NA Rangers rozhodla, že finálový zápas byl zrušen a umístění se posunulo.


Putovní pohár města Hronova a dárkovou tašku dostalo družstvo Bezedosu, poháry a další dárkové tašky ještě dostaly týmy na druhém a třetím místě (Tamadex Hronov a Šneci Velké Petrovice).


V neděli 23. září po zápase o 2. a 3. místo místostarosta města Hronova Josef Thér společně s Romanem Touškem, vedoucím odboru ZS předali poháry a ceny vítězným družstvům.