A zkušení si vedli opravdu zdatně a zkušeně. Jon a Sádlová si pohlídali přímé postupy do finále. Jánská se výtečně rozběhla do rozběhu na překážky a ve výrazném osobáku 9,12 sec. si nečekaně zajistila přímý postup do finále. V něm se pak těšila natolik, že nepočkala ani na startéra. Do druhého startu už byla mírně rozhozená, i tak je ale konečné osmé místo jejím nejlepším umístěním v její krátké, teprve dvouleté atletické kariéře.

A jak byla Jánská v ráži, ulila i rozběh na 300 metrů. V něm pak zaběhla čas 43,79. Sice to tentokrát bylo bez postupu do finále, ale s příslibem rychlejší štafety na 4x300m.

Benjamínek výpravy, Sporysch, se nominoval jako nejmladší půlkař startovního pole. Ovšem do závodu nastoupil už s nastupující chřipkou. A s tou se prostě závodit dost dobře nedá.

Další z benjamínků, Krivčík, si v rozběhu na 60 m výkonem 7,65 sec. skoro vyrovnal svůj osobní rekord, třístovku pak zaběhl za 40,34 sec.

O den později novoměstští půlkaři (Sádlová, Jon) předvedli takticky vyzrálé závody, bohužel v závěru oběma k medaili chybělo asi jeden a půl vteřiny. Sádlová doběhla ve svém závodu pátá (2:23,43; v rozběhu 2:21,68), Jon skončil za za 2:07,30 min. na čtvrtém místě.

Tradičně pěkným sportovním zážitkem byly závěrečné štafety 4x300m. Ta novoměstská ve složení Peterová, Jánská, Maternová a Sádlová vylepšila časem 3:00,61 min. krajský rekord, což v konkurenci 27 družstev stačilo na konečné 12. místo. (dav, mr)