Ta po hektickém maturitním týdnu cestovala s cílem vylepšit osobní maximum 4950 bodů a překročit hranici 5000.
Tento cíl začala plnit hned od úvodní disciplíny, kdy 100m překážek prolétla v osobním rekordu 14,69, což byl vstup do soutěže, který si přála. „Výkon na překážkách 14,69 je novým krajským rekordem devatenáctiletých juniorek. Ten starý držela Zuzana Lajbnerová od roku 1982 a měl hodnotu 15,03," přidává pohled do statistik Aleš Žďárský, trenér Michaely Broumové.
Ve druhé disciplíně se ale už jeho svěřenkyni tolik nedařilo. Do výšky 157cm bylo vše v pořádku. Na výšce 160cm se Broumové nedařilo v prvních dvou pokusech, ale ten třetí už vyšel. „Laťka bohužel chytila zimnici, chvíli se třásla a nakonec spadla. Takže 157 cm a trochu rozčarování, protože 160 cm nebývá většinou moc problém," dodal Žďárský.

V koulařském sektoru se tradičně míchají karty a podobné to bylo i nyní. Broumová při loňském osobním maximu předvedla 9,39, tentokrát se v Praze vytáhla výkonem 10,10 metru.
Následovala sprinterská dvoustovka, kterou novoměstská univerzálka zaběhla jen 0,04 vteřiny za osobním rekordem. Čas 25,79 znamenal po prvním dni návrat na vedoucí příčku.
Druhý den začal pro Broumovou oblíbenou dálkou, ve které umí 586 cm. Hned v první jistící pokus znamenal velmi slušných 559 cm. „No jo, jenže ve druhém přišel problém na odraze a jen proběhnutí doskočištěm a ve třetím pokusu asi třícentimetrový přešlap. Takže ze slušného zajišťováku byl nakonec jediný platný pokus," komentoval výkon své svěřenkyně v dálce trenér Žďárský.

Cenné vítězství v poslední disciplíně

V oštěpařském sektoru není Broumová úplně nejsilnější, přesto si výkonem 35,01 vylepšila osobní rekord. Před závěrečnou osmistovkou bylo jasné, že si nejcennější kovy mezi sebe rozdělí trojice Klailová, Vytlačilová a Broumová.
„Závod rozběhla velmi statečně a v dobrém tempu Alena Galertová, vítězka ženské soutěže. Za ní se rozpoutal běžecký a taktický souboj o juniorské medaile, ale také výkony slibující pokoření hranice 5000 bodů. Míša si skvěle připravila závěrečnou třístovku, na které nabíhala potřebné metry náskoku na soupeřky. Celý závod vyhrála v báječném čase 2:19,42. Vytlačilová doslova uvisela koncovku a doběhla se ztrátou 1,15 vteřiny, což jí nakonec o 17 bodů stačilo na uhájení první pozice," popsal strhující závěrečnou disciplínu Aleš Žďárský.
Jeho svěřenkyně tedy nakonec obsadila vynikajícím výkonem 5065 bodů druhou pozici na vítěznou Vytlačilovou, konečná třetí příčka patří Klailové. (až, mr)